Notícies

Espais Naturals de Ponent

COL·LABORAxPAISATGE presenta un vídeo divulgatiu sobre l’App de la Pedra Seca, l’aplicació mòbil de la Wikipedra

El vídeo, publicat coincidint amb el 10è aniversari del naixement de la Wikipedra, ja es pot veure al seu canal de Youtube.

Coincidint amb el 10è aniversari del naixement de la Wikipedra, COL·LABORAxPAISATGE presenta un vídeo divulgatiu sobre l'app de la pedra seca, l'aplicació mòbil de la Wikipedra que permet consultar els més de 26.000 continguts catalogats i introduir-ne de nous d'una manera ràpida, senzilla i intuïtiva. La Wikipedra és la plataforma web col·laborativa de la pedra seca. Impulsada per l'Observatori del Paisatge de Catalunya amb la col·laboració de l'Associació Drac Verd, compta amb la participació de més de 400 voluntaris i una trentena d'entitats que introdueixen, revisen i validen els continguts, creant així base de dades més gran de contingut obert sobre pedra seca que existeix actualment.

L'aplicació funciona de manera sincronitzada amb la Wikipedra i permet introduir i consultar 5 tipologies de construccions: barraques, construccions per emmagatzemar aigua, murs, forns i altres construccions. Inclou continguts de Catalunya i també del Parc Natural del Pirineu Català, de la Mancomunitat del Conflent-Canigó i del Parc Natural dels Pirineus Ariejans a l'estat francès. Està disponible tant per a iOs com per Android, i acumula més de 2.500 descàrregues.

El vídeo ja es pot visualitzar en aquest enllaç.


COL·LABORAxPAISATGE: Desenvolupament rural a través del paisatge i la col·laboració ciutadana (construccions de pedra seca) és un  projecte de cooperació nascut l'any 2016, impulsat per ADRINOC amb l'assessorament de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, que  compta amb la col·laboració de l'APSAT (Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional) i la participació de cinc grups d'acció local (GAL) d'arreu  del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l'Associació Leader  de Ponent, el Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d'Ebre - Terra Alta i l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya  Central. El projecte compta també amb un soci a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el GAL Terres  Romanes en Pays Catalan. 

El projecte COL·LABORAxPAISATGE neix l'any 2016 amb l'objectiu de contribuir a la creació de desenvolupament rural a través d'elements que configuren  el nostre paisatge, centrant-se en les construccions de pedra seca, tot facilitant eines i mitjans a la ciutadania. 

Des de la seva creació, COL·LABORAxPAISATGE ha dut a terme actuacions transversals per a la posada en valor, la difusió i el coneixement del patrimoni i  l'ofici de la pedra seca, tals com jornades i tallers formatius, publicacions, la Setmana de la Pedra Seca, l'App de la Pedra Seca, material pedagògic per a  les escoles i instituts, iniciatives per a la dinamització del voluntariat, o treball en xarxa amb entitats i agents del territori, entre moltes altres accions. 

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte subvencionat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el  marc dels Ajuts de Cooperació Catalana entre Grups d'Acció Local i cofinançada pel FEADER. 

L'aplicació mòbil de la Wikipedra que permet consultar els més de 26.000 continguts catalogats i introduir-ne de nous d'una manera ràpida, senzilla i intuïtiva

La Wikipedra és la plataforma web col·laborativa de la pedra seca.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

El Pla d'Urgell acollirà els dies 6 i 7 d'abril el III Fòrum ENS d'ecoturisme

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech i Tomàs, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l’Associació Leader de Ponent, Rafel Panadés i Farré, i el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre Alcázar, van presentar el passat divendres 4 de març a l'estany d'Ivars i Vila-sana el III Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que tindrà lloc a les Terres de Ponent els dies 6 i 7 d'abril de 2022.