Notícies

Espais Naturals de Ponent

El Projecte Leader Natura estrena un nou disseny de la seva pàgina web

Amb la voluntat de donar més visibilitat a les empreses rurals del territori català que desenvolupen activitats i experiències a la natura, el Projecte Leader Natura, coordinat pel Consorci Leader Pirineu Occidental amb la col·laboració dels altres deu Grups d'Acció Local LEADER de Catalunya, ha apostat per redissenyar la pàgina web naturexperience.cat.

La plataforma compta amb un cercador d'experiències, classificades en diferents tipologies d'activitats, de totes les comarques rurals de Catalunya. El web vol ser un referent per a les persones visitants i una eina per a les empreses rurals catalanes que realitzen activitats en espais naturals destacats o en les seves àrees d'influència. El Projecte Leader Natura té com a finalitat contribuir al desenvolupament socioeconòmic sostenible de les zones rurals, en particular dels espais naturals i de fauna, i de les seves àrees d'influència.

Per a formar part de la pàgina web, cal ser una empresa rural que desenvolupi les seves activitats i experiències de natura dins del territori leader. Aquestes han de compatibles amb la conservació i la sostenibilitat de l'entorn. Si es compleixen aquests requisits i es vol formar part de la iniciativa, es pot omplir el formulari de participació aquí.

Per a més informació, es pot escriure un correu electrònic a comunicacio(ELIMINAR)@naturexperience.cat.

Projecte Leader Natura

El Projecte Leader Natura va néixer l'any 2014 amb el nom de "FemPARC", una iniciativa que tenia com a objectiu principal fomentar la col·laboració dels diversos agents socials implicats a través de la cooperació territorial, per tal de plantejar i executar accions per a promoure el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals protegits i les seves zones d'influència.

Un desenvolupament sostenible que garantís la compatibilitat de la protecció i la conservació, amb les activitats socioeconòmiques que s'hi duen a terme. "FemPARC" va treballar conjuntament amb els organismes públics encarregats de gestionar els espais naturals protegits, tot elaborant plans i propostes de desenvolupament.

A partir de l'any 2016, i ja sota el nom de "Leader Natura", el projecte es redirigeix i cerca un nou agent de col·laboració, en aquest cas, l'agent privat. Es pretén, doncs, donar suport a les petites empreses i entitats que duen a terme activitats en els espais naturals i les seves àrees d'influència. A més a més, s'amplia el ventall de col·laboració amb altres espais naturals "no específicament protegits" però de destacat interès natural i territorial.

L'any 2017, "Leader Natura" incorpora el projecte "Vida Silvestre". Un projecte desenvolupat al llarg de l'anualitat 2016, i coordinat pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, que es va centrar a analitzar el sector del turisme de fauna en els territoris Leader de Catalunya com un possible recurs per dinamitzar les economies locals.

La web del projecte Leader Natura neix per amb la voluntat de donar més visibilitat a les empreses rurals del territori català que desenvolupen activitats i experiències a la natura

Per a formar part de la pàgina web, cal ser una empresa rural que desenvolupi les seves activitats i experiències de natura dins del territori leader.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

El Pla d'Urgell acollirà els dies 6 i 7 d'abril el III Fòrum ENS d'ecoturisme

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech i Tomàs, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l’Associació Leader de Ponent, Rafel Panadés i Farré, i el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre Alcázar, van presentar el passat divendres 4 de març a l'estany d'Ivars i Vila-sana el III Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que tindrà lloc a les Terres de Ponent els dies 6 i 7 d'abril de 2022.