Notícies

Espais Naturals de Ponent

3 ornitòlegs experts recorreran la demarcació de Lleida en 24 hores per difondre la seva importància com a destí ornitològic de primer nivell a Europa

El repte, que es realitzarà el 10 de maig, també ha de servir per detectar el màxim d’ocells possibles i posar en valor els diferents espais naturals que recorrin

Pocs indrets poden aglutinar l'alta i mitja muntanya amb ambients pseudo-estèpics com és el cas de la demarcació de Lleida, connectats a menys d'una hora de distància amb vehicle. Amb aquesta idea, el 10 de maig, tres professionals del sector naturalista realitzaran un repte: recórrer tot el territori de Lleida durant 24 hores detectant el número màxim de moixons possibles i promocionant el Pirineu i les Terres de Lleida com a destí ornitològic de primer nivell.
A través de l'etiqueta #CercaMoixo24h que es promocionarà a les xarxes socials (Instagram, Facebook i Twitter), es podrà seguir en temps real el nombre d'espècies observades així com els diferents espais naturals pels quals es passarà.
L'esdeveniment es realitzarà prioritzant el benestar de la fauna i flora dels llocs que es visitin així com també el respecte per l'entorn per evitar impactes en el medi natural.
L'equip d'experts està format per Sergi Sales, ornitòleg professional des de fa més de 20 anys, havent estat membre del Comitè de Rareses de SEO/BIRDLIFE i del Comitè Avifaunístic de Catalunya; Cesc Capdevila, ornitòleg i guia de natura a l'Alt Pirineu i Enric Morera, anellador científic d'ocells professional i tècnic del projecte Espais Naturals de Ponent.
Els objectius del #CercaMoixo24h són potenciar el turisme ornitològic a les Terres de Lleida i el Pirineu a nivell nacional i estranger, promocionar l'estima i preservació dels habitats singulars i únics que es troben a la zona i posar en valor un model ecoturístic que generi riquesa al territori i que fomenti la sostenibilitat.
L'acció que compta amb el suport de l'Associació Leader de Ponent amb la promoció i difusió de l'acte i els seus resultats a través del projecte Espais Naturals de Ponent, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Parc Natural de l'Alt Pirineu, Fundació Plegadis i Swarovski Optik.

L'esdeveniment es realitzarà prioritzant el benestar de la fauna i flora dels llocs que es visitin així com també el respecte per l'entorn per evitar impactes en el medi natural.

A través de l'etiqueta #CercaMoixo24h que es promocionarà a les xarxes socials es podrà seguir en temps real el nombre d'espècies observades i els diferents espais naturals pels quals es passarà

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

El Pla d'Urgell acollirà els dies 6 i 7 d'abril el III Fòrum ENS d'ecoturisme

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech i Tomàs, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l’Associació Leader de Ponent, Rafel Panadés i Farré, i el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre Alcázar, van presentar el passat divendres 4 de març a l'estany d'Ivars i Vila-sana el III Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que tindrà lloc a les Terres de Ponent els dies 6 i 7 d'abril de 2022.