Recursos

Ruta d'orientació permanent

Des del projecte Espais Naturals de Ponent, s'ha organitzat una activitat d'orientació permanent anomenada 'La Ruta d'En Pius'. 

Es tracta d'una activitat per realitzar de forma particular, que permet descobrir l'espai natural d'una manera diferent, entretinguda i divertida!

La ruta d'orientació permanent, la Ruta d'en Pius, es troba instal·lada a 10 dels 20 espais naturals de Ponent. En cadascun d'aquests 10 espais naturals es troben amagats objectes (plantes i animals) que el participant ha de trobar gràcies a l'explicació del quadernet de camp del naturalista "Pius Font i Quer"; quadernet que es pot obtenir imprimit en punts d'informació dels espais naturals de Ponent.

Com funciona?

La persona que vulgui participar ha d'adquirir el quadernet de camp de l'espai natural del qual es vol realitzar la ruta. Al quadernet hi figura l'explicació del joc, les normes, consells i un mapa central de l'espai natural.

Segons ens indica el quadernet, el visitant ha de trobar els objectes (animals i plantes) que hi estan amagats de manera permanent, i contestar les qüestions que demana el quadernet, això fa que el visitant hagi de recórrer l'espai natural.

L'activitat finalitza un cop s'hagi omplert tot el quadernet de camp de l'espai natural.

Si el participant és capaç d'omplir els 10 quaderns (1 per espai), rebrà un premi, que podrà passar a recollir a l'Associació Leader de Ponent. 

On ho podem trobar?

Actualment, es pot trobar l'activitat instal·lada amb els quadernets de camp als espais naturals següents:

Els quadernets de camp us els podeu descarregar en aquest web clickant al nom de l'espai natural, o també els podreu trobar impresos a les següents ubicacions:

Estany d'Ivars i Vila-sana

Punt d'Informació de Cal Sinén

Aiguabarreig Segre - Cinca

Ajuntament de La Granja d'EscarpBar MartaBar-Restaurant La TerrassaQuiosc RasepHabitatge d'ús turístic "Lo Sequer"

Secans de Belianes - Preixana

Ajuntament de Preixana

Plans de Sió

Castell de Concabella

Ben aviat es podrà trobar l'activitat instal·lada i els quadernets als espais naturals que falten:

  • Els Bessons
  • Secans de Mas de Melons i Alfés
  • Serra de Bellmunt-Almenara
  • Secans del Segrià i Utxesa
  • Vall de Vinaixa
  • Serra de la Llena-Muntanyes de Prades