Espais Naturals de Ponent

#CercaMoixo24h

10 de maig de 2022

La província de Lleida és un territori de paisatges molt diversos.

Gràcies aquesta diversitat aquest territori és un destí ornitològic de primer nivell a Europa. Pocs indrets poden aglutinar l'alta i mitja muntanya amb ambients pseudo-estèpics com és el nostre cas, connectats a menys d'una hora de distància amb vehicle. Amb aquesta idea, ens hem reunit tres professionals del sector naturalista per a realitzar un acte de promoció ornitològica a la província de Lleida, i així ubicar-la al mapa dels ornitòlegs estrangers i nacionals.

És per això que hem pensat en realitzar una Marató Ornitològica, anomenada #CercaMoixo24h, per tota la província de Lleida. Aquest esdeveniment consisteix en recorrer tot el territori de Lleida durant 24 hores detectant el número màxim de moixons possibles. Estem convençuts de poder assolir una xifra aproximada de 180 espècies, entre elles algunes de les espècies més preuades pel públic estranger (gall fer, trencalòs, voltor negre, aufrany, llucareta, merla d'aigua, ganga...) i que són difícils de detectar.

Acció que compta amb el suport de l'Associació Leader de Ponent amb la promoció i difusió de l'acte i els seus resultats, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Parc Natural de l'Alt Pirineu, Fundació Plegadis, Swarovski Optik.

L'esdeveniment es realitzarà prioritzant el benestar dels moixons.

La data seleccionada per aquest esdeveniment és aquest proper 10 maig de 2022.