Notícies

Serra de la LLena

La Serra de la Llena al programa Espai Terra de TV3

Les valls i els barrancs de La Serra de la Llena a TV3

El programa de TV3 Espai Terra descobreix l’espai natural de La Serra de La Llena, un dels espais naturals que es promocionen des del projecte Espais Naturals de Ponent.

Es defineix aquest espai com un oasi dins Les Garrigues, on es barreja paratges secs i humits amb una geologia molt curiosa. A la comarca de Les Garrigues hi solen caure uns 400 l/m2 en tota la temporada, en canvi a la vall arriben als 700 l/m2.

La ruta que ens descobreix l’Eloi Cordomí juntament amb en Ramon Queralt, garriguenc coneixedor de la zona, té el punt de partida a Sant Miquel de la Tosca,  punt més emblemàtic de La Serra de La Llena, és on neix el riu Set i on es troba l’Ermita de Sant Miquel de La Tosca que data del s. XIV i XV. És on es pot veure les set fons del riu Set, les quals comencen a gotejar, aigua que precipita de la roca calcaria i dóna un aspecte a la roca tosca, per això s’anomena Sant Miquel de La Tosca. És el principal curs fluvial de Les Garrigues i se l’anomena riu Set per les set fons que gotegen o també n’hi ha que diuen per les set barrancades. A continuació la ruta continua cap a la pujada al capdamunt de La Serra de La Llena, La Punta Alta del Coll de l’Abella, a 1029 m d’altitud, des d’on es poden veure la Serra de Prades i les muntanyes de Tarragona. Una pujada d’1,5 km i 300 m de desnivell. Cal destacar que hi ha un altre cim a la Serra de La Llena que és la punta del Curull a 1024 m d’altitud, que s’hi accedeix passant pel coll de l’Avellà.

A la Serra de la Llena s’hi pot accedir des del Vilosell, La Pobla de Cérvoles o des de Vilanova de Prades. 

A la segona part del reportatge, ens endinsem en un laberint de roques, una curiositat geològica que es troba a dalt de tot de La Serra de La Llena, que se l’anomena Els Calaixos de l’Ereldo, són un conjunt de roques, un conglomerat de roques, roca pinyolenca com l’anomenen a la zona on es troba la cova dels calaixos o la cova de l’home fe.

Us deixem amb el vídeo, espero que el gaudiu!

El programa de TV3 Espai Terra descobreix l’espai natural de La Serra de La Llena

Es defineix aquest espai com un oasi dins Les Garrigues, on es barreja paratges secs i humits amb una geologia molt curiosa

Sant Miquel de la Tosca,  punt més emblemàtic de La Serra de La Llena, és on neix el riu Set i on es troba l’Ermita de Sant Miquel de La Tosca

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA