Un any més, l’equip de l’Associació Leader de Ponent torna a presentar propostes per descobrir els Espais Naturals de Ponent. Les primeres activitats comencen el dia 16 d’abril i són una caminada per descobrir els molins de l’Urgell i un taller de polir, gravar i foradar; on els participants tindran l'oportunitat de fer-se un collaret a partir d'una petita placa de pissarra al Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul.
Com a novetat d’aquest any, destaca la voluntat de seguir oferint propostes atractives per a tot tipus de públic dins els espais naturals i donant a conèixer professionals del sector del lleure, el guiatge o els serveis turístics del territori. Però com que l’oferta també s’ha anat fent més gran, aquest any s’inclouran dins de la programació mensual totes les activitats que s'organitzin per compte aliè en aquests espais o bé en altres d'interès natural. Per això, s’incorporen dins la programació, ja que comparteixen els mateixos valors que el projecte.
Una altra de les novetats és que en aquesta edició les activitats es programen i difonen de manera mensual. Què vol dir això? Doncs que cada mes anunciarem totes les activitats previstes i per tant, no disposarem d'una programació anual com els altres anys. Ho podreu consultar tot a través del web, així com també ho rebreu en format butlletí com fins ara. Amb aquest nou format, si les activitats pateixen canvis o alteracions, es pot informar de manera més ràpida i àgil ja que permet modificar el fulletó.
Pel que fa a la tipologia d’activitats repetiran les més destacades com els anellaments d’ocells, la descoberta de petits mamífers o les activitats culturals. També s’incorporen les visites guiades a l’Enciclopèdia Mural d’Ivars d’Urgell o propostes noves com els tallers vivencials com el del 16 d’abril o altres propostes que s’aniran descobrint al llarg de l’any.
A més de les diferents activitats previstes dins la programació habitual, des del projecte Espais Naturals de Ponent també s’han presentat 6 rutes d’orientació fixes en diferents espais naturals sota el nom de ‘Els Enigmes d’en Pius’. Un conjunt d’itineraris que es presenta amb un doble objectiu; per una banda generar un nou producte ecoturístic per fomentar la visita dels espais de forma autònoma i amena però guiada amb indicacions en un mapa, i per altra, apropar i sensibilitzar al públic familiar sobre el respecte per la natura i despertar l'interès i la inquietud pels hàbitats i espècies que viuen en els entorns naturals
Aquest any s’inclouran dns de la programació mensual totes les activitats que s'organitzin per compte aliè en aquests espais o bé en altres d'interès natural
Repetiran les més destacades com els anellaments d’ocells, la descoberta de petits mamífers o les activitats culturals a més d'altres propostes que s’aniran descobrint al llarg de l’any.
També des del projecte Espais Naturals de Ponent també s’han presentat 6 rutes d’orientació fixes en diferents espais naturals sota el nom de ‘Els Enigmes d’en Pius’