Notícies

Espais Naturals de Ponent

Una sèrie de vuit vídeos remarquen el valor paisatgístic, natural i agrícola dels Secans de Lleida

Els vídeos han estat elaborats per La Llena Serveis Ambientals i 360Lab comunicació i finançats en un 90% pel Departament

Una sèrie de vídeos divulgatius difondran els valors paisatgístics, naturals i agrícoles dels espais naturals dels Secans de Lleida. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, va presidir el passat divendres 14 de maig la presentació d'aquests vídeos formats per vuit càpsules protagonitzades per persones que viuen i treballen als Secans. Tots ells expliquen, des de la seva experiència personal, la importància d'aquest paisatge i el seu valor natural. Hi participen una agricultora i un agricultor, un ornitòleg, un ramader, una apicultora, una professional de l'àmbit del turisme, un picapedrer i un fotògraf. Tots ells són oficis clau per entendre els Secans i vitals per a la seva conservació.

Els vídeos han estat elaborats per La Llena Serveis i Projectes Ambientals i 360LAB es difondran setmanalment, a partir d'avui, a través d’un canal de Youtube i altres canals digitals. El primer dels audiovisuals, que ja es troba disponible, fa referència a l'ornitòleg Sergi Sales que treballa des de fa molts anys en campanyes de seguiment i en guiatges ornitològics als secans de Ponent.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha ajudat a finançar gairebé tot el projecte a través d'una subvenció de 22.536 euros.

Els Secans de la plana de Lleida són conseqüència tant de les condicions climàtiques i orogràfiques de la zona, com de les activitats agrícoles i ramaderes que s'han realitzat de manera tradicional. Tot això ha propiciat un paisatge característic i una flora i una fauna única a nivell català. Ferran Miralles ha destacat que "amb aquesta sèrie de vídeos es vol posar en valor i ajudar a difondre aquesta zona, moltes vegades desconeguda pel gran públic, però que és d'un valor paisatgístic, natural i agrícola inqüestionable".

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Tots ells expliquen, des de la seva experiència personal, la importància d'aquest paisatge i el seu valor natural

El primer dels audiovisuals, que ja es troba disponible, fa referència a l'ornitòleg Sergi Sales

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

El Pla d'Urgell acollirà els dies 6 i 7 d'abril el III Fòrum ENS d'ecoturisme

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech i Tomàs, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l’Associació Leader de Ponent, Rafel Panadés i Farré, i el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre Alcázar, van presentar el passat divendres 4 de març a l'estany d'Ivars i Vila-sana el III Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que tindrà lloc a les Terres de Ponent els dies 6 i 7 d'abril de 2022.