Notícies

Estany d'Ivars i Vilasana

Una experiència lúdica per totes les edats i visites guiades per l'Enciclopèdia Mural donaran el tret de sortida a les activitats 2021!

Les dues activitats s'inclouran en el Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana que oferirà una doble jornada plena d’activitats força variades i amb reserva prèvia

Comencen les activitats als espais naturals de Ponent! Aquest any, i amb les diferents restriccions derivades de la pandèmia del coronavirus, tornen a realitzar-se activitats per descobrir els valors d’aquests espais naturals tot i que la presentació d’aquestes no pugui realitzar-se de manera pública com s’havia fet anteriorment.

Les activitats s’aniran presentant de manera mensual i s’utilitzarà els canals de comunicació del projecte (xarxes socials, web, newsletter i notícies a la premsa) per difondre-les i per tal que les persones interessades en realitzar-les puguin inscriure’s de manera ràpida i fàcil i garantir així els protocols derivats del COVID-19.

L'espectacle 'Amics d'en Crusó' de Toc de Fusta i les visites per conèixer l'Enciclopèdia Mural són les dues propostes organitzades pel projecte Espais Naturals de Ponent per sumar-se a la iniciativa del Dia de l'Estany, i amb les quals es donarà el tret de sortida a les activitats per descobrir els espais naturals de Ponent per aquest 2021.

Les activitats es faran els dies 27 i 28 de març a l’estany d’Ivars i Vila-sana i cal remarcar que totes les activitats s'hauran de reservar prèviament a la pàgina web www.estanyivarsvilasana.cat i que es garantiran les mesures de seguretat i higiene contra la Covid-19, amb ús obligatori de la mascareta en totes les activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes.


El programa del Dia de l'Estany ofereix, així doncs, propostes variades que tenen com a eix aquest espai natural en tots els seus vessants i que se celebraran de forma diversificada per tal que no hi hagi aglomeracions. Així, el dissabte 27 es realitzarà, a les 17.30 hores a Cal Sinén, la presentació del llibre L'antic Estany d'Ivars i Vila-sana i la seua gent, un acte en què participaran el president de la Diputació, Joan Talarn, l'historiador Josep M. Solé i Sabaté i Rafel Panadés. Aquest llibre, segons ha explicat el guia turístic de l'Estany, Eduard Ribes, en la presentació que s’ha fet aquest dimarts 16 de març, "recull les històries i les anècdotes de la gent que vivia aquí". En acabar (18.30 h), Àngels Marzo oferirà una vesprada poètica, amb un recital en homenatge a Joan Margarit.

El gruix dels actes està previst pel diumenge. El programa començarà a les 10.00 hores al canyissar de depuració amb un anellament científic d'ocells a càrrec de Sergi Sales, de la Fundació Plegadis. A partir de les 10.30 hores, hi haurà jocs infantils a l'aire lliure al bosc de l'aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i Els amics d'en Crusó. A les 11.00 hores, a la zona de pícnic d'Ivars, hi ha previst un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo Bistró; i a les 12.30, a Cal Sinén, Escorça oferirà un concert tribut a Jarabe de Palo.

A més, durant tot el matí s'organitzaran visites guiades a l'observador de Cal Sinén a càrrec dels guies de l'estany, mentre que a partir de les 10.00 hores es farà a la zona de Cal Sinén una plantada d'arbres 'Bosc de Fruits', amb A3As Ponent i Horitzons Natura. Els assistents també podran gaudir, a partir de les 11.00 hores, del Food Truck-Menjar Eco que oferirà La Tartana de les Valls també a Cal Sinén.

Durant els dos deis es realitzaran també visites guiades per l’Enciclopèdia Mural amb l’artista Swen Art i l’ornitòleg i tècnic del projecte Espais Naturals de Ponent, Enric Morera.

Cal remarcar que totes les activitats s'hauran de reservar prèviament a la pàgina web www.estanyivarsvilasana.cat i que es garantiran les mesures de seguretat i higiene contra la Covid-19, amb ús obligatori de la mascareta en totes les activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes.

L’espectacle ‘Amics d’en Crusó’ de Toc de Fusta i les visites per conèixer l’Enciclopèdia Mural són les dues propostes organitzades pel projecte Espais Naturals de Ponent

Les activitats s’aniran presentant de manera mensual i s’utilitzarà els canals de comunicació del projecte per difondre-les.

El programa del Dia de l'Estany ofereix, així doncs, propostes força variades que tenen com a eix l'estany en tots els seus vessants i que se celebraran de forma diversificada perquè no hi hagi aglomeracions

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

L'Enciclopèdia Mural d'Ivars d'Urgell estrena portal web

La web de l’Enciclopèdia Mural d’Ivars d’Urgell ja és una realitat! L’artista Swen Schmitz Coll presenta els seus murals a través del portal web on també s’hi pot trobar informació sobre les visites guiades que s’ofereixen i curiositats i sons dels ocells pintats a les façanes de la població.

Els Teixidors a l'Estany d'Ivars i Vila-Sana

La setmana passada va arribar informació de dos teixidors anellats durant els mesos de tardor als canyissars de l'Estany d'Ivars-Vila-sana i que altres anelladors han detectat a Polònia i l'Est d'Alemanya!!